Ik ben weer eens in de keuken gaan staan! Echt nieuw is het niet want ik ben eigenlijk de hele dag bezig met rondkijken in onze keukenkastjes, maar ik bedoel dat ik echt in de keuken iets heb gemaakt. Oh shit, dat klopt ook niet want ik maak vaak genoeg salade, pasta, noedels of iets anders. En havermout in de ochtend. Bovendien staat er een tafel in de keuken waaraan ik m'n scrapbook vul, of iets op de laptop zit te typen, en bij mij valt dat ook onder iets 'maken'. Die zin slaat dus eigenlijk helemaal nergens op. Laten we het erop houden dat ik deel ben geweest van een geboorte, die na verlating van de oven de naam 'bananen brood' kreeg.
Banana bread (zijn Engelse naam klinkt toch een stuk lekkerder) was al een tijdje een recept dat ik in mijn achterhoofd hield om een keertje te maken. Afgelopen zaterdag vond ik het tijd om dat ideetje vanuit mijn achterhoofd naar mijn voorhoofd te verplaatsen (what?!!) en eindelijk een keertje zelf een bananen brood te maken. Eerst alleen even naar de Jumbo om wat bananen te kopen aangezien Ingmar net een van de laatste wegpikte, en thuis net voor het avondeten aan de slag. Dit recept is echt een piece of cake (ha!), en vooral als je je keukenmachine ontgroent door het brooddeeg / beslag erin te maken, ben je binnen een vingerknip klaar. Ik ben geen fancy persoon die zijn eigen recepten bedenkt dus ook dit recept is heerlijk gekopieerd van 't internet (credits gaan naar ilovehealth!). Ik heb het alleen een klein beetje aangepast, dus dit is niet het exacte recept die je in de link zult vinden.
Dit heb je nodig voor een bananen brood:
- 3 bananen
- 5 ontpitte dadels (van die super zachte zijn het best)
- 3 eieren
- 100 gram tarwebloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 2 handjes ongebrande noten (ik gebruikte eigenlijk van alles, behalve hazelnoten, die viste ik eruit)
- zout
Bananen met de dadels in de keukenmachine droppen en met het goeie opzetstuk (even zoeken) tot een glad beslag mengen. Eieren samen met het zout luchtig kloppen (ik gebruikte hiervoor een gewone mixer) en die vervolgens door het bananen prutje roeren tot een geheel. Hierna de bloem en de bakpoeder toevoegen en als laatst de nootjes (eventueel gehakt. ho wacht, geen gehakt toevoegen, alleen gehakte nootjes) er doorheen scheppen. Mijn bananenbrood was niet super zoet, dus je kan eventueel nog wat honing of ander siroop toevoegen. Volgende keer zou ik er zelf nog wat kaneel bij doen en misschien nog wat stukjes fruit of rozijntjes.
Ondanks de niet heel charmante naam is hij zeker weten goedgekeurd! Geen toegevoegde suikers, maar toch lekker door de banaan en de dadels, en je zou hem zelfs voor het ontbijt kunnen aansnijden. Nog een kleine sidenote: het officiële recept zegt dat je hem helemaal moet laten afkoelen, maar ik zou wat dat betreft even rebels zijn en hem gewoon warm oppeuzelen!
Liefs,
Dilys
Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik wilde zelf ook altijd al een keertje bananenbrood maken, misschien dat ik dat binnenkort dan maar een keertje ga doen :)
BeantwoordenVerwijderenMhh, echt een heerlijk recept! Ik ben de laatste tijd echt dol op banaan, dus deze ga ik zeker maken! X
BeantwoordenVerwijderenEcht lekker! En wauw je lay-out is echt prachtig!
BeantwoordenVerwijderenLief, dankjewel!!
VerwijderenIk heb ook al eens een bananenbroodje gebakken en heerlijk dat dat is zeg! Ik eet hem ook met veel plezier warm naarbinnen, smaakt inderdaad veel lekkerder! Ik had alleen het probleem dat 'ie volledig aanbakte en vanbinnen nog steeds niet klaar was. Maar dat vond ik opzich niet slecht, mooie foto's heb je gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenMmh, dat ziet er echt heel erg lekker uit! Ik heb zelf ook al een aantal keer bananenbrood gemaakt en ik vind het altijd heel lekker!!
BeantwoordenVerwijderen