Schatten is niet mijn sterkste kant. Vraag je me om te bekijken of de camper onder deze brug door kan, dan neem ik ruim en lijkt het kiele kiele terwijl er nog twee meter tussen zit. Bij gewichten en ml schatten zit ik er ook vaker naast dan goed (ook handig als je studenten stekkie nog geen weegschaal bevat) en zo komt het dus ook dat porties schatten niet een van mijn talenten is. Ach, iets meer maken dan kan ik er nog een keer van lunchen, dacht ik met m’n studenten mentaliteit. Niet wetend dat deze heel erg lekkere salade binnen een paar dagen m’n neus uit zou komen.


Nadat ik klaar was met het maken van deze salade hield ik een mini fotoshoot, en was ik er oprecht van overtuigd dat ’t er smakelijk uit zag. Inmiddels ben ik het daar niet zo mee eens omdat ik toch iets te veel bulgur had gekookt en opeens met een 50 liter pan vol zat. Ik heb er 3 dagen van gegeten en toen maar de overblijfseltjes aan iemand anders gegeven. Toch wil ik het receptje delen want anders blijf ik met de foto’s zitten en bovendien is hij in het begin wel heel lekker. (lol)
Dit pleur je erin
❒ Quinoa / bulgur
❒ Fetakaas
❒ Doperwten
❒ Komkommer
❒ Broccoli
❒ Avocado
❒ Pijnboom pitten / zonnebloempitten
❒ Munt
❒ Peterselie
Een tijdje geleden was ik samen met papa en Ingmar (broertje) op schiphol, waar we m’n zusje uitzwaaide omdat ze een paar dagen naar Polen ging. Waarom ik meeging om dat kolere end van Groningen naar Schiphol af te leggen, weet ik eigenlijk niet, maar waarschijnlijk waren we daarvoor net in Amsterdam geweest. Anyway, het was rond etenstijd en in plaats van naar de mega Burger King te gaan die nogal prominent aanwezig is, aten we bij een tentje genaamd Leon, waar ik dus deze salade voorgeschoteld kreeg. Ik vond hem zo lekker (toen nog wel) dat ik hem thuis ook wilde maken et voilà, toen had ik dit recept.
Ja, zonder grammen en hoeveelheden dus, want, ik zal het nog een keer eventjes benadrukken; IK KAN NIET SCHATTEN. Ik ben bang dat je dus zelf een beetje uit moet vogelen hoeveel je van wat erin moet gooien. Ik kan wel een kleine omschrijving geven: er zat vrij veel fetakaas in en ik proefde de munt heel goed. Sorry, ik denk dat je het daarmee moet doen. Verder zat er een lichte mosterd dressing bij (mosterd, lekkere azijn, olijfolie en honing) bij en dat was het!
Even een kleine life update die niks te maken heeft met deze hele salade, maar IK HEB ZOMERVAKANTIE! Ik heb vandaag m’n herkansing gehad (verpest of gefleeked, ik weet ‘t niet) dus het enige wat ik nu nog kan doen is alles wat ik zelf wil. 👏
Hmmmm ik vind dat het er juist heerlijk uitziet! En dit verhaal is zo herkenbaar haha. Ik heb ook geen weegschaal en kook het liefst op gevoel, wat soms als resultaat heeft dat ik de hele week restjes kan eten. Ach, zolang je het maar niet in de prullenbak smijt... Fijne vakantie <3
BeantwoordenVerwijderenJa klopt, mee eens!! Weggooien is zonde :) En thankyou, gaat goed komen!
VerwijderenHij ziet er wel heel lekker uit, maar hij komt wel echt je oren uit denk ik, als je hem 3 dagen achter elkaar moet eten. Wel echt superleuke foto's! X
BeantwoordenVerwijderenHahah, jup, dat kwam 'ie. Dankjewel!! :)
Verwijderen