27 Favorieten van de afgelopen tijd

dinsdag 29 maart 2016


Dinsdagochtend 10:05. Ik moet nog steeds uitbuiken van alle matzes en sinaasappelsap. Niet echt handig, maar wel erg lekker! Een van de fijne dingen op een vrije dag is dat je wakker wordt wanneer je wakker wordt, en uit bed stapt wanneer je uit bed wil stappen. Mijn klok is een beetje overleden, of met andere woorden, hij hangt al ruim een jaar op kwart voor 1 omdat ik steeds vergeet / te lui ben om een batterijtje erin te doen. Dit soort gesprekken krijg je dan: 'wow, is het al ZO LAAT?!' 'Neuh, deze klok varieert niet zo veel.' 'Ohja, gelukkig, was ik even vergeten'. Punt van het verhaal is dat ik toch de tijd kan afleiden vanuit m'n bed. Ik kijk gewoon uit het raam en check of de winkel tegenover ons open is. Zo ja, dan is het tijd om op te staan, en zo nee, dan mag ik nog eventjes van mezelf terug kruipen onder de dekens.

Okay, ik weet dat ik goed ben ik verhaaltjes typen die geen nut hebben, maar de bovenstaande alinea heeft écht niks te maken met het doel van dit gehele blogje. Ik wilde namelijk gewoon wat favorietjes van mij delen. Hopelijk heb je dat toch meegekregen door de titel, maar goed. Nu ligt het lot in mijn handen want ik moet op deze dinsdagochtend om 10:15 gaan beslissen met welk favorietje ik begin...

lipton lemon tea
lipton lemon tea
lipton lemon tea
lipton lemon tea

Thee lijkt me wel een goede binnenkomer. Ik weet eigenlijk niet of ik deze al eens eerder heb genoemd, in dat geval vertel ik gewoon nog een keer hoe lekker ik 'm vind. Heel lekker. Vooral fijn wanneer je net als ik een periode allemaal warme winter, herfst, kaneel en appel theetjes op hebt. Hij is heel fris, en ik vind hem vooral lekker als hij niet te sterk is. Een paar dipjes en dan kan het zakje ergens rusten om later nog voor een tweede keer tevoorschijn te komen. Ik heb nu eigenlijk wel zin in een kopje...

thee
mok
lente mok

En dan vooral in zo'n schattige mok als deze! Geel blauw en groen, als deze niet onder de naam lente-
proof valt ga ik op m'n hoofd staan. De handstand is trouwens wel iets wat ik nog wil leren, lol. Op de foto hier weer boven zie je trouwens ons theerekje! Ik ben niet verantwoordelijk voor de macaron thee, die valt namelijk niet helemaal in mijn straatje. (Zet ik nu weer een spreekwoord helemaal op de verkeerde plek?)

instagram account @wonderifimalce

Misschien had je het door, misschien niet, maar de laatste tijd ben ik ook zo'n wanna be fotograaf op instagram. Een behoorlijke wanna be fotograaf. Maar goed. Zo volgde ik ook al een best wel hele lange tijd @wonderifimalice, en ik hou echt van haar foto's. Heel puur, vaak close-up, en haar foto's hebben echt een eigen sfeer. Ik ben niet goed met omschrijven, dus eigenlijk moet je zelf gewoon maar een kijkje nemen. Oog voor detail, dat is ook nog wel een goeie.

puma suede
puma suede
puma suede
puma suede schoenen

Wie goed zoekt zal vinden. Mijn motto in de tweedehandswinkel. Twaalf euries en een beetje hebben deze leukertjes (vind ik dan) gekost, en ze lopen heerlijk. En zo afgetrapt zien ze er toch niet uit? Ik vond het wel grappig, want ik had na een lange tijd weer m'n oude rode puma's aangetrokken. Stond ik daar in de winkel, precies dezelfde maar dan in een andere kleur af te rekenen. Okay, ik ben m'n punt van dit verhaal weer eens een beetje kwijt. Op dat moment moest ik alleen wel eventjes in mezelf lachen. En nu heb ik ze bijna elke dag aan, mede omdat ik even vergeten was hoe lekker ze ook alweer zouden lopen. Ik hou gewoon van de kleuren!

stedelijk museum ticket
stedelijk museum ticket
stedelijk museum ticket
stedelijk museum entree kaartje

Okay, noem me een weirdo, maar ik vind dit kaartje echt mooi. Fotowaardig. Hij komt van het stedelijk museum, waar ik vorige week donderdag met school naartoe ging. Ik weet niet. Don't get me wrong, kunst vind ik bijzonder en sommige werken kan ik wel echt waarderen, maar wanneer iemand me verteld dat ik een monochroom blauw doek met m'n hele lichaam moet ervaren, haak ik toch wel een klein beetje af. 'Ja, heel knap..' Achterliggende boodschappen uit abstracte kunstwerken achterhalen is gewoon niet helemaal mijn ding. Het op de fotozetten van een fancy museumtickets dan weer wel.

willow tree march - the paper kites
when i see you in july - david benjamin

En dan nog een paar fijne liedjes. Leuk voor in deze lente, maar eigenlijk goed voor altijd! Ik ga geen liedjes omschrijven, want daarin faal ik nog harder dan in het omschrijven van foto's, dus het beste wat je kan doen is ze gewoon beluisteren.




Dat waren mijn favorieten denk ik wel ongeveer. Als ik nu echt een pro wil zijn, kan ik zeggen dat dit de lichtpuntjes waren uit maart omdat het bijna april is, maar eigenlijk hou ik het helemaal niet bij. Dit zijn dus gewoon leuke dingetjes die ik de afgelopen tijd heb ontdekt, en het komt toevallig uit dat het einde van de maand in zicht is. Maar nu heb ik genoeg gekletst! Het is nog steeds dinsdagochtend, maar nu 11:00. De winkel tegenover is al lang open, dus ik ga met een van de twee liedjes hierboven aan, m'n bed uitstappen om de dag te beginnen. Yes!

Liefs,
Dilys

27 opmerkingen:

  1. Je foto's zijn prachtig! Je bent inderdaad heel erg goed in verhaaltjes schrijven en ze zijn ook nog eens leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaaah wat zijn die liedjes leuk zeg! Ik had ze nog nooit gehoord, maar ben heel blij dat je ze hier gedeeld hebt! ;) Ohja ik heb je trouwens vermeld in de laatste post op mijn blog hihi :D liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. YEAH!! Ik heb ook al heel overtuigend gereageert geloof ik op je blog. Echt supermega lief ❤️. En leuk dat je de liedjes waardeert!

      Verwijderen
  3. Yay, fijn blogje dit. Die thee klinkt echt heel lekker, die moet ik ook maar snel halen. Enne, mooie foto's weer! Heerlijk om naar te kijken. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je schrijft echt heel fijn, heel lekker om te lezen. Die thee moet ik maar eens gaan uitproberen, ik ben wel een beetje een theeleut.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief, dankjewel!! Serieus, ik word helemaal blij van zo'n lief berichtje <3 En die thee is écht het proberen waard!

      Verwijderen
  5. Je foto's zijn zo mooi Dilys! Zo'n leuk instagram account ook, al die foto's van bloemetjes en de natuur enzo zijn zo mooi! When i see you in july is echt een heel fijn nummer & i luf tea!
    enne... i don't mind your "kletspraatjes" :) liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha :) Gelukkig maar.. En dankjewel voor het mooie compliment!

      Verwijderen
  6. Ieeh, jij weet me altijd weer te plezieren met die leuke liedjes van je :) Tof, liefde voor jouw muzieksmaak :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jij neemt echt hele mooie foto's! Jou heb ik gevolgd op bloglovin. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat maak je mooie foto's! Leuk om jouw favorieten te zien. Thee vind ik ook echt heerlijk. Op dit moment is de Calming Blend van English Tea Shop mijn favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!! En als ik een winkel kom waar ik thee kan kopen, ga ik zeker even de calming blend opzoeken! (Ik schrijf 'm bij deze op m'n hand.)

      Verwijderen
  9. leuk artikel, mooie foto's!
    en die thee is echt heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief, dankjewel! (en hij is inderdaad heel lekker! ik drink nu ook thee, rooibos lemon achtig iets, ook jummy!)

      Verwijderen
  10. Je schrijft zo leuk! Ook hele fijne dingen allemaal waar je ook mooie foto's van hebt gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha 'deze klok varieert niet zoveel'. En haha nee ik vind het juist leuk dat je een kaartje fotowaardig vindt, ik heb dat ook wel eens met entreekaartjes. Die wil ik dan ook niet weggooien, en dan denk ik ook bij mezelf 'WEIRDO gooi het kaartje gewoon weg' maar toch bewaar ik het dan ergens. Misschien moet ik er dan ook zulke mooie foto's van maken en dan kan 'ie wel weg. Haha. En fijn trouwens dat je zulke leuke Puma's hebt gevonden! Ze zien er zeker niet afgetrapt uit :). En ook heel erg leuk dat je zo aan het fotograferen bent :D.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes! Ben ik niet de enige :) En inderdaad, op de een of andere manier is het dan minder erg om weg te gooien nadat je 'm op de kiek hebt gezet. Maar dit kaartje heeft het zelfs zo ver geschopt dat 'ie aan mn muur is beland :) Dankjewel voor lieve reactie!!

      Verwijderen
  12. Mmmm, mag ik je theekast plunderen alstublieft? Zulke lekkere smaakjes! Oeh die Alice neemt inderdaad mooie plaatjes. Ik ben ook supergrote fan van 'ourfoodstories'. Het zijn wel foto's van eten, maar dat is dan ook het enige instagramaccount rond eten dat ik kan verdragen. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik moest echt lachen om je reactie 😄 Ik ga ze gelijk even opzoeken! Ben benieuwd :)

      Verwijderen
  13. Die fototjes zijn zo mooi! Heerlijk in alle lentesferen. Ik word er GEWOO blij van. Die schoenen zijn echt tof en zo goedkoop en die mok is zoooo cute en dat kaartje is inderdaad gewoon een kunstwerkje. Dat.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

dinsdag 29 maart 2016

27 Favorieten van de afgelopen tijd


Dinsdagochtend 10:05. Ik moet nog steeds uitbuiken van alle matzes en sinaasappelsap. Niet echt handig, maar wel erg lekker! Een van de fijne dingen op een vrije dag is dat je wakker wordt wanneer je wakker wordt, en uit bed stapt wanneer je uit bed wil stappen. Mijn klok is een beetje overleden, of met andere woorden, hij hangt al ruim een jaar op kwart voor 1 omdat ik steeds vergeet / te lui ben om een batterijtje erin te doen. Dit soort gesprekken krijg je dan: 'wow, is het al ZO LAAT?!' 'Neuh, deze klok varieert niet zo veel.' 'Ohja, gelukkig, was ik even vergeten'. Punt van het verhaal is dat ik toch de tijd kan afleiden vanuit m'n bed. Ik kijk gewoon uit het raam en check of de winkel tegenover ons open is. Zo ja, dan is het tijd om op te staan, en zo nee, dan mag ik nog eventjes van mezelf terug kruipen onder de dekens.

Okay, ik weet dat ik goed ben ik verhaaltjes typen die geen nut hebben, maar de bovenstaande alinea heeft écht niks te maken met het doel van dit gehele blogje. Ik wilde namelijk gewoon wat favorietjes van mij delen. Hopelijk heb je dat toch meegekregen door de titel, maar goed. Nu ligt het lot in mijn handen want ik moet op deze dinsdagochtend om 10:15 gaan beslissen met welk favorietje ik begin...

lipton lemon tea
lipton lemon tea
lipton lemon tea
lipton lemon tea

Thee lijkt me wel een goede binnenkomer. Ik weet eigenlijk niet of ik deze al eens eerder heb genoemd, in dat geval vertel ik gewoon nog een keer hoe lekker ik 'm vind. Heel lekker. Vooral fijn wanneer je net als ik een periode allemaal warme winter, herfst, kaneel en appel theetjes op hebt. Hij is heel fris, en ik vind hem vooral lekker als hij niet te sterk is. Een paar dipjes en dan kan het zakje ergens rusten om later nog voor een tweede keer tevoorschijn te komen. Ik heb nu eigenlijk wel zin in een kopje...

thee
mok
lente mok

En dan vooral in zo'n schattige mok als deze! Geel blauw en groen, als deze niet onder de naam lente-
proof valt ga ik op m'n hoofd staan. De handstand is trouwens wel iets wat ik nog wil leren, lol. Op de foto hier weer boven zie je trouwens ons theerekje! Ik ben niet verantwoordelijk voor de macaron thee, die valt namelijk niet helemaal in mijn straatje. (Zet ik nu weer een spreekwoord helemaal op de verkeerde plek?)

instagram account @wonderifimalce

Misschien had je het door, misschien niet, maar de laatste tijd ben ik ook zo'n wanna be fotograaf op instagram. Een behoorlijke wanna be fotograaf. Maar goed. Zo volgde ik ook al een best wel hele lange tijd @wonderifimalice, en ik hou echt van haar foto's. Heel puur, vaak close-up, en haar foto's hebben echt een eigen sfeer. Ik ben niet goed met omschrijven, dus eigenlijk moet je zelf gewoon maar een kijkje nemen. Oog voor detail, dat is ook nog wel een goeie.

puma suede
puma suede
puma suede
puma suede schoenen

Wie goed zoekt zal vinden. Mijn motto in de tweedehandswinkel. Twaalf euries en een beetje hebben deze leukertjes (vind ik dan) gekost, en ze lopen heerlijk. En zo afgetrapt zien ze er toch niet uit? Ik vond het wel grappig, want ik had na een lange tijd weer m'n oude rode puma's aangetrokken. Stond ik daar in de winkel, precies dezelfde maar dan in een andere kleur af te rekenen. Okay, ik ben m'n punt van dit verhaal weer eens een beetje kwijt. Op dat moment moest ik alleen wel eventjes in mezelf lachen. En nu heb ik ze bijna elke dag aan, mede omdat ik even vergeten was hoe lekker ze ook alweer zouden lopen. Ik hou gewoon van de kleuren!

stedelijk museum ticket
stedelijk museum ticket
stedelijk museum ticket
stedelijk museum entree kaartje

Okay, noem me een weirdo, maar ik vind dit kaartje echt mooi. Fotowaardig. Hij komt van het stedelijk museum, waar ik vorige week donderdag met school naartoe ging. Ik weet niet. Don't get me wrong, kunst vind ik bijzonder en sommige werken kan ik wel echt waarderen, maar wanneer iemand me verteld dat ik een monochroom blauw doek met m'n hele lichaam moet ervaren, haak ik toch wel een klein beetje af. 'Ja, heel knap..' Achterliggende boodschappen uit abstracte kunstwerken achterhalen is gewoon niet helemaal mijn ding. Het op de fotozetten van een fancy museumtickets dan weer wel.

willow tree march - the paper kites
when i see you in july - david benjamin

En dan nog een paar fijne liedjes. Leuk voor in deze lente, maar eigenlijk goed voor altijd! Ik ga geen liedjes omschrijven, want daarin faal ik nog harder dan in het omschrijven van foto's, dus het beste wat je kan doen is ze gewoon beluisteren.




Dat waren mijn favorieten denk ik wel ongeveer. Als ik nu echt een pro wil zijn, kan ik zeggen dat dit de lichtpuntjes waren uit maart omdat het bijna april is, maar eigenlijk hou ik het helemaal niet bij. Dit zijn dus gewoon leuke dingetjes die ik de afgelopen tijd heb ontdekt, en het komt toevallig uit dat het einde van de maand in zicht is. Maar nu heb ik genoeg gekletst! Het is nog steeds dinsdagochtend, maar nu 11:00. De winkel tegenover is al lang open, dus ik ga met een van de twee liedjes hierboven aan, m'n bed uitstappen om de dag te beginnen. Yes!

Liefs,
Dilys

27 opmerkingen:

  1. Je foto's zijn prachtig! Je bent inderdaad heel erg goed in verhaaltjes schrijven en ze zijn ook nog eens leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaaah wat zijn die liedjes leuk zeg! Ik had ze nog nooit gehoord, maar ben heel blij dat je ze hier gedeeld hebt! ;) Ohja ik heb je trouwens vermeld in de laatste post op mijn blog hihi :D liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. YEAH!! Ik heb ook al heel overtuigend gereageert geloof ik op je blog. Echt supermega lief ❤️. En leuk dat je de liedjes waardeert!

      Verwijderen
  3. Yay, fijn blogje dit. Die thee klinkt echt heel lekker, die moet ik ook maar snel halen. Enne, mooie foto's weer! Heerlijk om naar te kijken. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je schrijft echt heel fijn, heel lekker om te lezen. Die thee moet ik maar eens gaan uitproberen, ik ben wel een beetje een theeleut.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief, dankjewel!! Serieus, ik word helemaal blij van zo'n lief berichtje <3 En die thee is écht het proberen waard!

      Verwijderen
  5. Je foto's zijn zo mooi Dilys! Zo'n leuk instagram account ook, al die foto's van bloemetjes en de natuur enzo zijn zo mooi! When i see you in july is echt een heel fijn nummer & i luf tea!
    enne... i don't mind your "kletspraatjes" :) liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha :) Gelukkig maar.. En dankjewel voor het mooie compliment!

      Verwijderen
  6. Ieeh, jij weet me altijd weer te plezieren met die leuke liedjes van je :) Tof, liefde voor jouw muzieksmaak :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jij neemt echt hele mooie foto's! Jou heb ik gevolgd op bloglovin. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat maak je mooie foto's! Leuk om jouw favorieten te zien. Thee vind ik ook echt heerlijk. Op dit moment is de Calming Blend van English Tea Shop mijn favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!! En als ik een winkel kom waar ik thee kan kopen, ga ik zeker even de calming blend opzoeken! (Ik schrijf 'm bij deze op m'n hand.)

      Verwijderen
  9. leuk artikel, mooie foto's!
    en die thee is echt heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief, dankjewel! (en hij is inderdaad heel lekker! ik drink nu ook thee, rooibos lemon achtig iets, ook jummy!)

      Verwijderen
  10. Je schrijft zo leuk! Ook hele fijne dingen allemaal waar je ook mooie foto's van hebt gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha 'deze klok varieert niet zoveel'. En haha nee ik vind het juist leuk dat je een kaartje fotowaardig vindt, ik heb dat ook wel eens met entreekaartjes. Die wil ik dan ook niet weggooien, en dan denk ik ook bij mezelf 'WEIRDO gooi het kaartje gewoon weg' maar toch bewaar ik het dan ergens. Misschien moet ik er dan ook zulke mooie foto's van maken en dan kan 'ie wel weg. Haha. En fijn trouwens dat je zulke leuke Puma's hebt gevonden! Ze zien er zeker niet afgetrapt uit :). En ook heel erg leuk dat je zo aan het fotograferen bent :D.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes! Ben ik niet de enige :) En inderdaad, op de een of andere manier is het dan minder erg om weg te gooien nadat je 'm op de kiek hebt gezet. Maar dit kaartje heeft het zelfs zo ver geschopt dat 'ie aan mn muur is beland :) Dankjewel voor lieve reactie!!

      Verwijderen
  12. Mmmm, mag ik je theekast plunderen alstublieft? Zulke lekkere smaakjes! Oeh die Alice neemt inderdaad mooie plaatjes. Ik ben ook supergrote fan van 'ourfoodstories'. Het zijn wel foto's van eten, maar dat is dan ook het enige instagramaccount rond eten dat ik kan verdragen. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, ik moest echt lachen om je reactie 😄 Ik ga ze gelijk even opzoeken! Ben benieuwd :)

      Verwijderen
  13. Die fototjes zijn zo mooi! Heerlijk in alle lentesferen. Ik word er GEWOO blij van. Die schoenen zijn echt tof en zo goedkoop en die mok is zoooo cute en dat kaartje is inderdaad gewoon een kunstwerkje. Dat.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!