38 Indonesië • Java

vrijdag 10 juni 2016


Ja... Hey. Uhm. Ben ik weer. Kijk, plannen lopen soms een beetje anders dan verwacht. Iets te enthousiast bedacht ik me dat het wel een leuk idee zou zijn om elke dag dat ik in Indonesie zit een soort dagverslagje te plaatsen. Of om de paar dagen. Helaas was het internet niet altijd fantastisch (eughem) (maar hey, het is vakantie!) en vandaar dat ik nu ik dit typ in het vliegtuig zit en over anderhalf uur op schiphol aankom. Don't worry, m'n telefoon staat op vliegtuigstand dus ik ben niet te beschuldigen als we straks naar beneden storten.

Maar goed, nu moet ik nog steeds even bedenken hoe ik dit ga doen. Ik weet niet, het leek me leuk om soort van 'live' verslag te doen vanuit Indonesie, maar dat gaat nu een beetje lastig. Ik denk dat ik maximaal 3 posts met foto's ga doen, dus dit zijn dan de eerste..... paar dagen?

Oh kak turbulentie. Riem even goed vast doen.

Ja. Dus. IK GING NAAR INDONESIE! Twaalf dagen met papa en we vertrokken twee dagen na mijn laatste examen. Ik vond het toch wel spannend, zo ver, maar de heenreis ging eigenlijk prima. We hadden / hebben nu weer het geluk dat we in een vliegtuig zaten / zitten (ugh, grammatica is ingewikkeld) met hyperactiefalleserin scherm en ik denk dat ik op dit moment in totaal 8 films heb gekeken.


• Bogor •

Okay, ik brabbel weer veel te lang. Foto's met een kleine bijschrijving. Komt voor de bakker. Hierboven zie je het eerste stukje Indonesië wat ik zag. Het uitzicht, vanuit de eerste plek waar we sliepen, maar ik werd ook gelijk wakker geschud met het beeld van deze spin die vergelijkbaar was met een grote hand.


Vervolgens reden we vanuit Bogor naar Bandung, de plek waar mijn oma heeft gewoond en waar toch wel een stukje van onze roots ligt. En WOAH HET VERKEER IS ZO ANDERS. Toeterend, er net tussendoor piepend en niemand houdt zich echt aan de regels. De honderduizend Hollanders op hun fietsjes zijn gesubstitueerd voor brommers, en iedereen toetert alsof hun leven er vanaf hangt. Misschien is dat ook wel zo, trouwens. Maar niet omdat ze geïrriteerd zijn of boos, maar gewoon om de ander even te waarschuwen. Ik voelde me er dus wel veilig omdat iedereen echt rekening met elkaar houdt, hoe gek dat ook mag klinken.


• Bandung •

Bandung vanuit de zoveelste verdieping. We kregen een lange rondleiding en voordat we de lift in mochten moesten we onze schoenen uitdoen. Ook weer zo anders! En het was zo gek om te bedenken dat hier, wellicht, op exact dezelfde plek, mijn oma of overgrootvader zoveel jaar geleden heeft gewandeld.


Vervolgens verplaatsten we ons in ongeveer 8 uur van Bandung naar Yogyakarta, met behulp van een trein. Wel lang, maar al die mooie rijstvelden, kleine huisjes, bossen en meer zijn het helemaal waard. Maar de huisjes stonden soms wel echt mega dichtbij het spoor...


• Yogyakarta •
 { paleis van de sultan }

Yogyakarta... In deze best wel grote en culturele stad zijn we best een paar daagjes gebleven, en hier heb ik dus ook nog heel wat foto's van. Eerst maar eens de kiekjes van het paleis van de Sultan en de Borobudur. Kijk, ik bereid me nooit echt zo voor op reisjes, dus ik had geen flauw benul dat onder andere deze twee bezichtigingen zo populair en bekend waren. Yep, that's me. Er waren dus ook allemaal Indonesiërs die zelf hier naartoe waren gevlogen om deze plekken te bezoeken, en uiteindelijk ook met ons, als Hollandse bleekscheetjes, op de foto wilden.


• Yogyakarta •
{ borobudur }

We stonden verder nog een ochtend rond kwart voor 3 op, om bij de tempel de Borobudur zonsopgang te aanschouwen. (' Oh jongens, waar is het oosten?') Dat zijn dus die grijze beelden, maar omdat het zo mistig was hebben we eigenlijk geen zonnestraal gezien. Een beetje jammer als je het vergelijkt met de Google Afbeeldingen foto's, maar toch had het iets kalmerends en werden we er wel zenn van.

Zo is het denk ik wel weer mooi geweest voor vandaag. De rest volgt! We gaan zo landen in het 18 graden warme Amsterdam (en niet meer de 32 graden in Indonesië) en ik heb heeeeeeeeeul veel zin om straks in m'n zachte eígen bed te kruipen, want dat is stiekem toch wel een van de fijnste dingen van vakanties.

Liefs!

38 opmerkingen:

  1. Jij weer hoor met je prachtige foto's! Ziet er geweldig uit! Ik hoop dat je genoten hebt en ik kijk uit naar de volgende artikelen! Lfs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's heb je weer gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar de rest :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Suuupermooie foto's! Net als bovenstaande meiden ben ik ook heel benieuwd naar meer hihi. Hoe leuk dat je dit kon doen met je papa! Moet echt een hele leuke tijd samen geweest zijn :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De foto's zijn echt heel leuk. En die tempel/paleis foto in de mist heeft ook juist wel weer iets toch?
    liefs. Jonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt! Maar ze zijn niet allemaal echt scherp enzo, maar nu je het zegt is dat ook weer waar! Dankjewel :)

      Verwijderen
  5. De foto's zijn echt suuuuuper mooi geworden! Indonesië lijk me echt zo'n tof land!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe gaaf dat je naar Indonesië bent geweest?! Leuk zeg, om samen met je vader te doen. Hele toffe foto's heb je gemaakt, ik ben benieuwd naar meer! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, Indonesië is echt een mooi land. Het ziet er in ieder geval uit als een fijne vakantie. Voor mijn aardrijkskunde examen moest ik over Indonesië leren, niet zo interessant, maar als ze deze foto's in mijn boek hadden gestopt was het vast een stuk fijner geweest om het te leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat schrijf jij toch heerlijk en wat zijn het gave plaatjes geworden. Wel een beetje jammer hoor, dat ik niet met je mee kon (nee hoor het is ook heerlijk om zo al je plaatjes te bekijken).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WAAAUW, wat een prachtige foto's! (heb je aan al die mensen trouwens gevraagd of je ze mocht fotograferen of just-do-it (ik struggle daar altijd mee dus ik dach hé, let's ask)) En ook heerlijk geschreven!Jij die even unannounced naar indonesie gaat! Haha, opeens zag ik op insta een foto uit indonesie en ik was zo van 'whuut', haha. Nouja, anyhows, wat een toffe reis! Hoe leuk om na je exames (bijna) meteen op het vliegtuig te jumpen en gaan met die banana! Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen! (en even, woww, wat een toevalligheid.... mijn oma heeft óók in bandung gewoond!!. gewoon als nederlander, maar alsnog, zo toevallig!) Deze lange comment heb je te danken aan het feit dat ik moet leren #sog...
    liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vond ik dus ook echt super ongemakkelijk. Wel of niet doen? Uiteindelijk heb ik het eigenlijk niet gevraagd en gewoon de toerist uitgehangen en super snel klik - weg een fotootje gemaakt. En dan hopen dat 'ie er nog een beetje okay uitziet... En ik hou van lange reacties hoor :) Heel veel succes nog met de laatste loodjes!

      Verwijderen
  10. Wauw, wat gaaf! Het is daar zoo anders. Lijkt me heel bijzonder om in zo'n andere cultuur te zijn (ik ben nog nooit buiten Europa geweest).
    En echt hele mooie foto's heb je gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. WOAAAAOOOH. Hoe gaaf en tof is Indonesië?! Een jongen uit mijn klas gaat daar ook naartoe in de zomervakantie. Ik ben jaloers! Zo'n andere cultuur, maar echt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Superleuk dat je in Indonesië bent geweest! Je foto's zijn echt schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh my. Ik zat natuurlijk al te wachten op de nieuwste reportage van 'Dilys in de jungle', maar dit stelt me zeker niet teleur. Echt prachtig! Ik reageer bijna nooit, maar dit vond ik zekers een reactie waard :*

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha, Dilys in de jungel, lol :) En dan ook 'Kimberly in schotse rokjes'? :)

      Verwijderen
  14. Ooooh Dilys je foto's zijn zo mooi!!! Juist die mist maakt het duister achtig en i love je foto's! Echt zo gaaf dat je naar Indonesië bent geweest. Volgens mij is dat verkeer daar bijna hetzelfde als China. Ze halen elkaar kris kras door elkaar in en toeteren ook als een gek. Maar je foto's, zo mooi <33!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wooooo wat een mooie foto's heb je gemaakt meid! Indonesië kan nu dus officieel ook op mijn travel bucket list (die trouwens echt gigantisch lang aan het worden is hahah).
    Jouw schrijfstijl vind ik trouwens echt super leuk! Net alsof je tegenover mij zit en we een gezellig babbeltje aan het slaan zijn ;)
    Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yay! Ik word blij van je reactie, dankjewel voor je mooie compliment!!

      Verwijderen
  16. Wat een leuk artikeltje, heerlijk zo veel foto's! Indonesie, lijkt me ook zo tof om nog eens heen te gaan. Wie weet ooit in de toekomst haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oohh wat onwijs gaaf zeg! Zo interessant om al die verschillen te zien en erover te lezen! :) Ik ben echt benieuwd naar je andere artikels over je reis. En haha, artikeltjes typen in het vliegtuig, dat kan ik ook wel gaan doen als ik in het vliegtuig naar Amerika stap over een maand. En heel veel films achter elkaar kijken of course (zó chill dat dat kan)
    liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Whooeee, Amerika!! Ook zo vet! En films kijken is echt een must in een vliegtuig, haha! HEEL VEEL PLEZIER ALVAST!!

      Verwijderen
  18. Wat een fijne foto's :) Ik hou van de kleuren die te zien zijn. Ik ben twee jaar geleden naar Bali geweest en dat vond ik ook fantastisch. Java staat ook nog wel op m'n lijstje :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, die kleuren! Zo vrolijk he? Dat is toch wel echt een groot verschil met Nederland :)

      Verwijderen
  19. Aaaah te gek dit! Zit te genieten van deze prachtige foto's. Indonesië staat op nummer 1 van waar ik naar toe wil nu. Waarschijnlijk volgend jaar! Nogmaals, prachtige foto's. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Waaahh zo gaaf!!<3 De foto's zijn echt prachtig ook<3

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Omg ik lees dit nu terug terwijl ik zelf in Indonesië zit! Super leuk om te zien! Ik ben ook in alle steden geweest waar jij was en heb ook die treinreis gemaakt. :) Ik zit nu in Yogyakarta en ga morgen onderweg naar de Bromo vulkaan (niet normaal lang rijden maar het schijnt heel mooi te zijn dus yaayy)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is super cool!! Die treinreis is tof he? Alleen schijnt het zo te zijn dat de trein een paar jaar geleden nog mooier was. Met fluwelen beddingen enzo, maar ik weet het ook niet zeker. Van de Bromo vulkaan heb ik wel gehoord! Ik hoop dat het heel erg tof was :)

      Verwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

vrijdag 10 juni 2016

38 Indonesië • Java


Ja... Hey. Uhm. Ben ik weer. Kijk, plannen lopen soms een beetje anders dan verwacht. Iets te enthousiast bedacht ik me dat het wel een leuk idee zou zijn om elke dag dat ik in Indonesie zit een soort dagverslagje te plaatsen. Of om de paar dagen. Helaas was het internet niet altijd fantastisch (eughem) (maar hey, het is vakantie!) en vandaar dat ik nu ik dit typ in het vliegtuig zit en over anderhalf uur op schiphol aankom. Don't worry, m'n telefoon staat op vliegtuigstand dus ik ben niet te beschuldigen als we straks naar beneden storten.

Maar goed, nu moet ik nog steeds even bedenken hoe ik dit ga doen. Ik weet niet, het leek me leuk om soort van 'live' verslag te doen vanuit Indonesie, maar dat gaat nu een beetje lastig. Ik denk dat ik maximaal 3 posts met foto's ga doen, dus dit zijn dan de eerste..... paar dagen?

Oh kak turbulentie. Riem even goed vast doen.

Ja. Dus. IK GING NAAR INDONESIE! Twaalf dagen met papa en we vertrokken twee dagen na mijn laatste examen. Ik vond het toch wel spannend, zo ver, maar de heenreis ging eigenlijk prima. We hadden / hebben nu weer het geluk dat we in een vliegtuig zaten / zitten (ugh, grammatica is ingewikkeld) met hyperactiefalleserin scherm en ik denk dat ik op dit moment in totaal 8 films heb gekeken.


• Bogor •

Okay, ik brabbel weer veel te lang. Foto's met een kleine bijschrijving. Komt voor de bakker. Hierboven zie je het eerste stukje Indonesië wat ik zag. Het uitzicht, vanuit de eerste plek waar we sliepen, maar ik werd ook gelijk wakker geschud met het beeld van deze spin die vergelijkbaar was met een grote hand.


Vervolgens reden we vanuit Bogor naar Bandung, de plek waar mijn oma heeft gewoond en waar toch wel een stukje van onze roots ligt. En WOAH HET VERKEER IS ZO ANDERS. Toeterend, er net tussendoor piepend en niemand houdt zich echt aan de regels. De honderduizend Hollanders op hun fietsjes zijn gesubstitueerd voor brommers, en iedereen toetert alsof hun leven er vanaf hangt. Misschien is dat ook wel zo, trouwens. Maar niet omdat ze geïrriteerd zijn of boos, maar gewoon om de ander even te waarschuwen. Ik voelde me er dus wel veilig omdat iedereen echt rekening met elkaar houdt, hoe gek dat ook mag klinken.


• Bandung •

Bandung vanuit de zoveelste verdieping. We kregen een lange rondleiding en voordat we de lift in mochten moesten we onze schoenen uitdoen. Ook weer zo anders! En het was zo gek om te bedenken dat hier, wellicht, op exact dezelfde plek, mijn oma of overgrootvader zoveel jaar geleden heeft gewandeld.


Vervolgens verplaatsten we ons in ongeveer 8 uur van Bandung naar Yogyakarta, met behulp van een trein. Wel lang, maar al die mooie rijstvelden, kleine huisjes, bossen en meer zijn het helemaal waard. Maar de huisjes stonden soms wel echt mega dichtbij het spoor...


• Yogyakarta •
 { paleis van de sultan }

Yogyakarta... In deze best wel grote en culturele stad zijn we best een paar daagjes gebleven, en hier heb ik dus ook nog heel wat foto's van. Eerst maar eens de kiekjes van het paleis van de Sultan en de Borobudur. Kijk, ik bereid me nooit echt zo voor op reisjes, dus ik had geen flauw benul dat onder andere deze twee bezichtigingen zo populair en bekend waren. Yep, that's me. Er waren dus ook allemaal Indonesiërs die zelf hier naartoe waren gevlogen om deze plekken te bezoeken, en uiteindelijk ook met ons, als Hollandse bleekscheetjes, op de foto wilden.


• Yogyakarta •
{ borobudur }

We stonden verder nog een ochtend rond kwart voor 3 op, om bij de tempel de Borobudur zonsopgang te aanschouwen. (' Oh jongens, waar is het oosten?') Dat zijn dus die grijze beelden, maar omdat het zo mistig was hebben we eigenlijk geen zonnestraal gezien. Een beetje jammer als je het vergelijkt met de Google Afbeeldingen foto's, maar toch had het iets kalmerends en werden we er wel zenn van.

Zo is het denk ik wel weer mooi geweest voor vandaag. De rest volgt! We gaan zo landen in het 18 graden warme Amsterdam (en niet meer de 32 graden in Indonesië) en ik heb heeeeeeeeeul veel zin om straks in m'n zachte eígen bed te kruipen, want dat is stiekem toch wel een van de fijnste dingen van vakanties.

Liefs!

38 opmerkingen:

  1. Jij weer hoor met je prachtige foto's! Ziet er geweldig uit! Ik hoop dat je genoten hebt en ik kijk uit naar de volgende artikelen! Lfs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's heb je weer gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar de rest :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Suuupermooie foto's! Net als bovenstaande meiden ben ik ook heel benieuwd naar meer hihi. Hoe leuk dat je dit kon doen met je papa! Moet echt een hele leuke tijd samen geweest zijn :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De foto's zijn echt heel leuk. En die tempel/paleis foto in de mist heeft ook juist wel weer iets toch?
    liefs. Jonne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt! Maar ze zijn niet allemaal echt scherp enzo, maar nu je het zegt is dat ook weer waar! Dankjewel :)

      Verwijderen
  5. De foto's zijn echt suuuuuper mooi geworden! Indonesië lijk me echt zo'n tof land!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe gaaf dat je naar Indonesië bent geweest?! Leuk zeg, om samen met je vader te doen. Hele toffe foto's heb je gemaakt, ik ben benieuwd naar meer! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, Indonesië is echt een mooi land. Het ziet er in ieder geval uit als een fijne vakantie. Voor mijn aardrijkskunde examen moest ik over Indonesië leren, niet zo interessant, maar als ze deze foto's in mijn boek hadden gestopt was het vast een stuk fijner geweest om het te leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat schrijf jij toch heerlijk en wat zijn het gave plaatjes geworden. Wel een beetje jammer hoor, dat ik niet met je mee kon (nee hoor het is ook heerlijk om zo al je plaatjes te bekijken).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WAAAUW, wat een prachtige foto's! (heb je aan al die mensen trouwens gevraagd of je ze mocht fotograferen of just-do-it (ik struggle daar altijd mee dus ik dach hé, let's ask)) En ook heerlijk geschreven!Jij die even unannounced naar indonesie gaat! Haha, opeens zag ik op insta een foto uit indonesie en ik was zo van 'whuut', haha. Nouja, anyhows, wat een toffe reis! Hoe leuk om na je exames (bijna) meteen op het vliegtuig te jumpen en gaan met die banana! Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen! (en even, woww, wat een toevalligheid.... mijn oma heeft óók in bandung gewoond!!. gewoon als nederlander, maar alsnog, zo toevallig!) Deze lange comment heb je te danken aan het feit dat ik moet leren #sog...
    liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vond ik dus ook echt super ongemakkelijk. Wel of niet doen? Uiteindelijk heb ik het eigenlijk niet gevraagd en gewoon de toerist uitgehangen en super snel klik - weg een fotootje gemaakt. En dan hopen dat 'ie er nog een beetje okay uitziet... En ik hou van lange reacties hoor :) Heel veel succes nog met de laatste loodjes!

      Verwijderen
  10. Wauw, wat gaaf! Het is daar zoo anders. Lijkt me heel bijzonder om in zo'n andere cultuur te zijn (ik ben nog nooit buiten Europa geweest).
    En echt hele mooie foto's heb je gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. WOAAAAOOOH. Hoe gaaf en tof is Indonesië?! Een jongen uit mijn klas gaat daar ook naartoe in de zomervakantie. Ik ben jaloers! Zo'n andere cultuur, maar echt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Superleuk dat je in Indonesië bent geweest! Je foto's zijn echt schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh my. Ik zat natuurlijk al te wachten op de nieuwste reportage van 'Dilys in de jungle', maar dit stelt me zeker niet teleur. Echt prachtig! Ik reageer bijna nooit, maar dit vond ik zekers een reactie waard :*

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha, Dilys in de jungel, lol :) En dan ook 'Kimberly in schotse rokjes'? :)

      Verwijderen
  14. Ooooh Dilys je foto's zijn zo mooi!!! Juist die mist maakt het duister achtig en i love je foto's! Echt zo gaaf dat je naar Indonesië bent geweest. Volgens mij is dat verkeer daar bijna hetzelfde als China. Ze halen elkaar kris kras door elkaar in en toeteren ook als een gek. Maar je foto's, zo mooi <33!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wooooo wat een mooie foto's heb je gemaakt meid! Indonesië kan nu dus officieel ook op mijn travel bucket list (die trouwens echt gigantisch lang aan het worden is hahah).
    Jouw schrijfstijl vind ik trouwens echt super leuk! Net alsof je tegenover mij zit en we een gezellig babbeltje aan het slaan zijn ;)
    Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yay! Ik word blij van je reactie, dankjewel voor je mooie compliment!!

      Verwijderen
  16. Wat een leuk artikeltje, heerlijk zo veel foto's! Indonesie, lijkt me ook zo tof om nog eens heen te gaan. Wie weet ooit in de toekomst haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oohh wat onwijs gaaf zeg! Zo interessant om al die verschillen te zien en erover te lezen! :) Ik ben echt benieuwd naar je andere artikels over je reis. En haha, artikeltjes typen in het vliegtuig, dat kan ik ook wel gaan doen als ik in het vliegtuig naar Amerika stap over een maand. En heel veel films achter elkaar kijken of course (zó chill dat dat kan)
    liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Whooeee, Amerika!! Ook zo vet! En films kijken is echt een must in een vliegtuig, haha! HEEL VEEL PLEZIER ALVAST!!

      Verwijderen
  18. Wat een fijne foto's :) Ik hou van de kleuren die te zien zijn. Ik ben twee jaar geleden naar Bali geweest en dat vond ik ook fantastisch. Java staat ook nog wel op m'n lijstje :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, die kleuren! Zo vrolijk he? Dat is toch wel echt een groot verschil met Nederland :)

      Verwijderen
  19. Aaaah te gek dit! Zit te genieten van deze prachtige foto's. Indonesië staat op nummer 1 van waar ik naar toe wil nu. Waarschijnlijk volgend jaar! Nogmaals, prachtige foto's. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Waaahh zo gaaf!!<3 De foto's zijn echt prachtig ook<3

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Omg ik lees dit nu terug terwijl ik zelf in Indonesië zit! Super leuk om te zien! Ik ben ook in alle steden geweest waar jij was en heb ook die treinreis gemaakt. :) Ik zit nu in Yogyakarta en ga morgen onderweg naar de Bromo vulkaan (niet normaal lang rijden maar het schijnt heel mooi te zijn dus yaayy)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is super cool!! Die treinreis is tof he? Alleen schijnt het zo te zijn dat de trein een paar jaar geleden nog mooier was. Met fluwelen beddingen enzo, maar ik weet het ook niet zeker. Van de Bromo vulkaan heb ik wel gehoord! Ik hoop dat het heel erg tof was :)

      Verwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!