18 Wenen • dag 1 en 2

zondag 19 juni 2016


Zenuwachtig was ik eigenlijk niet eens, maar toch sprong ik ietwat vlug op toen de telefoon ging. 'Met Dilys!' 'Je klinkt al vrolijk, en helemaal terecht, want je bent geslaagd!' 'Wacht, ben ik geslaagd?!!' En toen volgde gejuich en blijdschap. Dat was woensdagmiddag, en wanneer ik nu solliciteer bij een zomerbaantje kan ik dus zeggen dat ik bíjna mijn diploma heb. YES BABY! Maar goed, dat gezegd hebbende kunnen we over naar de orde van de dag, namelijk het Surprise Me examentripje dat naar mijn idee al weer een hele poos geleden begon.........


• Paula • Sylvana • Iris • Marith • Tara •
• Eline • Astrid • Ik •
Voordat ik je vertel wat we allemaal hebben meegemaakt wil ik je even voorstellen aan mijn zeven medereizigers ofwel vriendinnen, zodat ik niet bij elke naam die ik noem een hoofd moet beschrijven.  En omdat ik van gekke foto's hou gebruik ik gewoon het plaatje hierboven. Charmant he? Nu begin ik écht.


De treinreis richting Schiphol ging prima; met z'n achten spelletjes doen om de spanning een beetje te bedwingen. We stapten uit de trein het vliegveld op (in?) en schuifelde met rollende koffertjes en rugtassen een beetje rond. Waar moesten we heen? We wisten immers niks, geen gate nummer, geen bestemming, geen vluchtnummer, NIKS. Vervolgens besloten we om ieder een half rondje te krassen (ja, ik kan het niet uitleggen, maar zie de foto hierboven) en deze in te vullen op de gegeven site. Waargaanweheenwaargaanweheenwaargaanweheenwaargaanweheen.......

WENEN.

Oh. Oh. Uh, okay. Stiekem hadden we natuurlijk wel een beetje gehoopt op Engeland ofzo, want het zou gaan regenen, maar Wenen hadden we geen van allen verwacht. Tara's vader woont in Wenen, dus zij kende de stad eigenlijk al wel, maar hey, we waren met z'n achten en we zouden er het beste van maken!!! (En ik verklap nu al: DAT IS 100% ZEKER GELUKT.)

Toen was het een kwestie van wachten, heeel lang zoeken naar het woord Wenen op de borden, want applausje voor mij en m'n algemene kennis (wist ik veel dat Wenen hetzelfde is als Vienna), boarden, vliegen, niet neerstorten en met behulp van locals bij het Hostel aankomen.

Okay jongens, ik ga even wat drinken halen want ik droog hier bijna uit. Ondertussen kan je wel alvast verder lezen hoor, maar dan weet je dat ik zo weer terug ben.


Ik kan me alleen niet meer echt herinneren wat wie die dag gedaan hebben wat betreft avondeten. We stierven in ieder geval niet van de honger en besloten de eerste avond even de stad in te gaan en te kijken wat er allemaal te beleven viel. We wandelden eerst een soort club achtig iets binnen (niet mijn ding) maar besloten redelijk snel daarna om een ander plekje te zoeken. Toen kwamen we dit cafeetje tegen; bijna alle muren waren volgestouwd met boeken en er hing een gezellige vibe (wel mijn ding dus). En wat doe je als de belichting ruk is? Juist, gewoon in zwart wit. We dronken wat, kletsten wat, en rond 1 uur besloten Paula en ik samen terug naar het hostel te gaan terwijl de anderen nog verder de stad in gingen.


En toen was het zondag en waren alle winkels dicht. Hier in Nederland, vooral in grote steden, zijn de meeste supermarkten wel gewoon open op zondag, maar de plekjes waar we ons ontbijt konden kopen waren Turkse supermarktjes en héle dure bakkers. Maar goed, ontbijt hadden we toch nodig, en vervolgens pakten we de metro naar.... ik ben slecht met namen onthouden. Iets met de Donau en een brug en een eiland in de Donau. Zo iets. We wandelden over de brug, en bezochten de kerk die je hierboven al een beetje kunt zien.


• St. Francis of Assisi Church •

Op de een of andere manier vind ik kerken niet altijd even fantastisch. Begrijp me niet verkeerd; al die kunstwerken, beelden en glas in lood figuren vind ik echt heel knap gemaakt, maar ik heb nooit echt gehad dat ik kerken om hun grootsheid mooi vond. Maar, zoals je kunt raden was deze kerk anders, en voor mij denk ik de mooiste die ik tot nu toe heb gezien. De zachte oranjeachtige kleuren in combinatie met het blauw wil ik zelf ook wel in huis, en deze kerk had ook echt een heel tof grondpatroon (in de Elisabethkapelle, je kunt 't even googelen. nee wacht, je kan wel gewoon op de link klikken). Juist omdat 'ie zo subtiel was, sprak hij me denk ik aan.

Wow, ik heb echt het gevoel alsof ik een soort kunstverslag aan het schrijven ben. Snel door.


We strompelden een beetje verder, verregenden een beetje meer en liepen vervolgens naar een soort klimpark wat ons allemaal wel een leuk idee leek. Daar eenmaal aangekomen viel het alleen een beetje tegen, want waar het klimpark uit bestond was eigenlijk één abseilbaan en een trappetje. Om daar nou 15 euro voor te betalen vonden we ook een beetje zonde. Dus we strompelden weer verder en verregenden weer een beetje meer.


Uiteindelijk vonden we op het station een supermarkt, die overvol was omdat iedereen besloot om op zondagmiddag voorraden aan te schaffen. Tara, Marith en ik kochten Hummus (let op, dit wordt een terugkomend concept), een shitload aan groenten en wraps zodat we die konden vullen, en de anderen een magnetronmaaltijd of een salade. Het ding was namelijk dat ons Hostel geen keuken had die we konden gebruiken, alleen een magnetron, dus daar moesten we het mee doen. Eigenlijk een soort kampeerleven maar toch een eigen matras binnen.

'S avonds waren we bijna allemaal best wel moe, dus alleen Iris en Sylvana gingen nog even de stad in. De rest, waaronder ik, dommelde een beetje weg in bed (oh wacht, alleen ik) en deden een soort spel maar niet helemaal waarbij we elkaar vragen stelden. Niet zo heel bijzonder, maar toch wel gezellig.


En dat was het eerste deel van het avontuur in Wenen! Beetje saai he? Maar het leukere gedeelte moet nog komen. Er is toch meer te doen als de zon schijnt en winkeltjes open zijn, dus dat zul je terug zien in deel twee (wat overigens ook het laatste deel zal zijn).

Liefs!

18 opmerkingen:

  1. Jullie zien er zooo'n coole en toffe bende uit! Al die mooie kledingsstijlen enzo, echt tof op foto! Het lijkt me echt wel leuk om eens zo'n vakantie te doen waarbij je niet weet wat het gaat worden, maar stiekem ben ik ook wat bang dat ik teleurgesteld wordt haha. Toffe foto's alleszins, Wenen lijkt me (door je post haha) best leuk! Liefs! :) Al die reisverslagjes hihi :D Maar ik vind het niet erg hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah :) Dat is echt lief!! En Wenen is ook echt heel leuk!!! Maar de mooiere foto's (naar mijn mening) moeten nog komen.

      Verwijderen
  2. Wat een gezellige grote groep! Ik ben nog nooit naar Wenen geweest maar het ziet er super uit. En wat een durf zo'n verrassingsreis :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahh Dilys, wat kan je toch prachtig fotograferen. Echt, ik zou nu zó een ticket naar Wenen boeken. En je vriendengroep ziet er echt onwijs leuk uit!

    PS. Giiirl, zullen wij weer eens afspreken? :):)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Suprise Me lijkt me zo leuk! Je weet niet wat je te wachten staat, zo tof! En je foto
    's ook!! Wenen is echt super mooi! Ik ben heel benieuwd naar je volgende deel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wenen is inderdaad niet echt direct de plek waarvan je denkt van: daar wil ik nu echt eens naar toe! Maar als ik zie hoe een toffe bende jullie zijn, is het vast heel erg leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat is het zeker! Wij dachten allemaal precies hetzelfde, maar Wenen is eigenlijk toch echt een toffe plek om heen te gaan!

      Verwijderen
  6. Hihi wat een leuke bende zien jullie eruit! :D Zo een surprise me reisje lijkt me enerzijds wel leuk, maar anderzijds ook best eng. Wenen ziet er in ieder geval al heel mooi uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is zo'n reis tof zeg, dit zou ik ook nog zo graag eens willen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk! Hele mooie foto's, ik ben benieuwd naar deel 2

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Supermooie foto's! Lijkt me leuk om ook een keer te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit lijkt me nou al heel lang echt zó onwijs leuk om met vriendinnen te doen, zo'n srprs.me tripje. En jij hebt het gewoon gedaan, er zit hier nu een heeul jaloers meisje achter haar laptop. Haha, even zonder gekheid, ik vind het echt supertof! En je hebt megamooie foto's gemaakt (as always, hihi). Ik ben heel nieuwsgierig naar deel twee! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw! Ik wil zo graag eens met surprise.me op reis! Ik vind het zo'n gaaf concept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. GEFELICITEERD!
    en wat onwijs tof zeg zo'n reis,
    lijkt me heel gezellig zo met al die meiden.
    prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nog gefeliciteerd! :) Ahh cool zeg, dat jullie een Srprs.me tripje zijn gaan doen, dat zou ik ook echt eens willen doen! Lijkt me heel spannend om dan de locatie te onthullen. Wenen lijkt me wel leuk, die kerk is trouwens mooi!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. AHHW wat een leukigheid! Surprise me lijkt me 1) zenuwslopend. en 2) ohhh zo tof!! Wenen ziet er zo tof uit! En wat een mooie prachtige leuke gezellige fijne foto's. (en avondeten in een ruimte volgestouwd met boeken? Yes Then!! )

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!

zondag 19 juni 2016

18 Wenen • dag 1 en 2


Zenuwachtig was ik eigenlijk niet eens, maar toch sprong ik ietwat vlug op toen de telefoon ging. 'Met Dilys!' 'Je klinkt al vrolijk, en helemaal terecht, want je bent geslaagd!' 'Wacht, ben ik geslaagd?!!' En toen volgde gejuich en blijdschap. Dat was woensdagmiddag, en wanneer ik nu solliciteer bij een zomerbaantje kan ik dus zeggen dat ik bíjna mijn diploma heb. YES BABY! Maar goed, dat gezegd hebbende kunnen we over naar de orde van de dag, namelijk het Surprise Me examentripje dat naar mijn idee al weer een hele poos geleden begon.........


• Paula • Sylvana • Iris • Marith • Tara •
• Eline • Astrid • Ik •
Voordat ik je vertel wat we allemaal hebben meegemaakt wil ik je even voorstellen aan mijn zeven medereizigers ofwel vriendinnen, zodat ik niet bij elke naam die ik noem een hoofd moet beschrijven.  En omdat ik van gekke foto's hou gebruik ik gewoon het plaatje hierboven. Charmant he? Nu begin ik écht.


De treinreis richting Schiphol ging prima; met z'n achten spelletjes doen om de spanning een beetje te bedwingen. We stapten uit de trein het vliegveld op (in?) en schuifelde met rollende koffertjes en rugtassen een beetje rond. Waar moesten we heen? We wisten immers niks, geen gate nummer, geen bestemming, geen vluchtnummer, NIKS. Vervolgens besloten we om ieder een half rondje te krassen (ja, ik kan het niet uitleggen, maar zie de foto hierboven) en deze in te vullen op de gegeven site. Waargaanweheenwaargaanweheenwaargaanweheenwaargaanweheen.......

WENEN.

Oh. Oh. Uh, okay. Stiekem hadden we natuurlijk wel een beetje gehoopt op Engeland ofzo, want het zou gaan regenen, maar Wenen hadden we geen van allen verwacht. Tara's vader woont in Wenen, dus zij kende de stad eigenlijk al wel, maar hey, we waren met z'n achten en we zouden er het beste van maken!!! (En ik verklap nu al: DAT IS 100% ZEKER GELUKT.)

Toen was het een kwestie van wachten, heeel lang zoeken naar het woord Wenen op de borden, want applausje voor mij en m'n algemene kennis (wist ik veel dat Wenen hetzelfde is als Vienna), boarden, vliegen, niet neerstorten en met behulp van locals bij het Hostel aankomen.

Okay jongens, ik ga even wat drinken halen want ik droog hier bijna uit. Ondertussen kan je wel alvast verder lezen hoor, maar dan weet je dat ik zo weer terug ben.


Ik kan me alleen niet meer echt herinneren wat wie die dag gedaan hebben wat betreft avondeten. We stierven in ieder geval niet van de honger en besloten de eerste avond even de stad in te gaan en te kijken wat er allemaal te beleven viel. We wandelden eerst een soort club achtig iets binnen (niet mijn ding) maar besloten redelijk snel daarna om een ander plekje te zoeken. Toen kwamen we dit cafeetje tegen; bijna alle muren waren volgestouwd met boeken en er hing een gezellige vibe (wel mijn ding dus). En wat doe je als de belichting ruk is? Juist, gewoon in zwart wit. We dronken wat, kletsten wat, en rond 1 uur besloten Paula en ik samen terug naar het hostel te gaan terwijl de anderen nog verder de stad in gingen.


En toen was het zondag en waren alle winkels dicht. Hier in Nederland, vooral in grote steden, zijn de meeste supermarkten wel gewoon open op zondag, maar de plekjes waar we ons ontbijt konden kopen waren Turkse supermarktjes en héle dure bakkers. Maar goed, ontbijt hadden we toch nodig, en vervolgens pakten we de metro naar.... ik ben slecht met namen onthouden. Iets met de Donau en een brug en een eiland in de Donau. Zo iets. We wandelden over de brug, en bezochten de kerk die je hierboven al een beetje kunt zien.


• St. Francis of Assisi Church •

Op de een of andere manier vind ik kerken niet altijd even fantastisch. Begrijp me niet verkeerd; al die kunstwerken, beelden en glas in lood figuren vind ik echt heel knap gemaakt, maar ik heb nooit echt gehad dat ik kerken om hun grootsheid mooi vond. Maar, zoals je kunt raden was deze kerk anders, en voor mij denk ik de mooiste die ik tot nu toe heb gezien. De zachte oranjeachtige kleuren in combinatie met het blauw wil ik zelf ook wel in huis, en deze kerk had ook echt een heel tof grondpatroon (in de Elisabethkapelle, je kunt 't even googelen. nee wacht, je kan wel gewoon op de link klikken). Juist omdat 'ie zo subtiel was, sprak hij me denk ik aan.

Wow, ik heb echt het gevoel alsof ik een soort kunstverslag aan het schrijven ben. Snel door.


We strompelden een beetje verder, verregenden een beetje meer en liepen vervolgens naar een soort klimpark wat ons allemaal wel een leuk idee leek. Daar eenmaal aangekomen viel het alleen een beetje tegen, want waar het klimpark uit bestond was eigenlijk één abseilbaan en een trappetje. Om daar nou 15 euro voor te betalen vonden we ook een beetje zonde. Dus we strompelden weer verder en verregenden weer een beetje meer.


Uiteindelijk vonden we op het station een supermarkt, die overvol was omdat iedereen besloot om op zondagmiddag voorraden aan te schaffen. Tara, Marith en ik kochten Hummus (let op, dit wordt een terugkomend concept), een shitload aan groenten en wraps zodat we die konden vullen, en de anderen een magnetronmaaltijd of een salade. Het ding was namelijk dat ons Hostel geen keuken had die we konden gebruiken, alleen een magnetron, dus daar moesten we het mee doen. Eigenlijk een soort kampeerleven maar toch een eigen matras binnen.

'S avonds waren we bijna allemaal best wel moe, dus alleen Iris en Sylvana gingen nog even de stad in. De rest, waaronder ik, dommelde een beetje weg in bed (oh wacht, alleen ik) en deden een soort spel maar niet helemaal waarbij we elkaar vragen stelden. Niet zo heel bijzonder, maar toch wel gezellig.


En dat was het eerste deel van het avontuur in Wenen! Beetje saai he? Maar het leukere gedeelte moet nog komen. Er is toch meer te doen als de zon schijnt en winkeltjes open zijn, dus dat zul je terug zien in deel twee (wat overigens ook het laatste deel zal zijn).

Liefs!

18 opmerkingen:

  1. Jullie zien er zooo'n coole en toffe bende uit! Al die mooie kledingsstijlen enzo, echt tof op foto! Het lijkt me echt wel leuk om eens zo'n vakantie te doen waarbij je niet weet wat het gaat worden, maar stiekem ben ik ook wat bang dat ik teleurgesteld wordt haha. Toffe foto's alleszins, Wenen lijkt me (door je post haha) best leuk! Liefs! :) Al die reisverslagjes hihi :D Maar ik vind het niet erg hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah :) Dat is echt lief!! En Wenen is ook echt heel leuk!!! Maar de mooiere foto's (naar mijn mening) moeten nog komen.

      Verwijderen
  2. Wat een gezellige grote groep! Ik ben nog nooit naar Wenen geweest maar het ziet er super uit. En wat een durf zo'n verrassingsreis :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahh Dilys, wat kan je toch prachtig fotograferen. Echt, ik zou nu zó een ticket naar Wenen boeken. En je vriendengroep ziet er echt onwijs leuk uit!

    PS. Giiirl, zullen wij weer eens afspreken? :):)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Suprise Me lijkt me zo leuk! Je weet niet wat je te wachten staat, zo tof! En je foto
    's ook!! Wenen is echt super mooi! Ik ben heel benieuwd naar je volgende deel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wenen is inderdaad niet echt direct de plek waarvan je denkt van: daar wil ik nu echt eens naar toe! Maar als ik zie hoe een toffe bende jullie zijn, is het vast heel erg leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat is het zeker! Wij dachten allemaal precies hetzelfde, maar Wenen is eigenlijk toch echt een toffe plek om heen te gaan!

      Verwijderen
  6. Hihi wat een leuke bende zien jullie eruit! :D Zo een surprise me reisje lijkt me enerzijds wel leuk, maar anderzijds ook best eng. Wenen ziet er in ieder geval al heel mooi uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is zo'n reis tof zeg, dit zou ik ook nog zo graag eens willen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk! Hele mooie foto's, ik ben benieuwd naar deel 2

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Supermooie foto's! Lijkt me leuk om ook een keer te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit lijkt me nou al heel lang echt zó onwijs leuk om met vriendinnen te doen, zo'n srprs.me tripje. En jij hebt het gewoon gedaan, er zit hier nu een heeul jaloers meisje achter haar laptop. Haha, even zonder gekheid, ik vind het echt supertof! En je hebt megamooie foto's gemaakt (as always, hihi). Ik ben heel nieuwsgierig naar deel twee! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw! Ik wil zo graag eens met surprise.me op reis! Ik vind het zo'n gaaf concept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. GEFELICITEERD!
    en wat onwijs tof zeg zo'n reis,
    lijkt me heel gezellig zo met al die meiden.
    prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nog gefeliciteerd! :) Ahh cool zeg, dat jullie een Srprs.me tripje zijn gaan doen, dat zou ik ook echt eens willen doen! Lijkt me heel spannend om dan de locatie te onthullen. Wenen lijkt me wel leuk, die kerk is trouwens mooi!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. AHHW wat een leukigheid! Surprise me lijkt me 1) zenuwslopend. en 2) ohhh zo tof!! Wenen ziet er zo tof uit! En wat een mooie prachtige leuke gezellige fijne foto's. (en avondeten in een ruimte volgestouwd met boeken? Yes Then!! )

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een reactie achterlaat, ik wordt echt blij van leuke comments!.
Note:
1. Make sure to click the "Subscribe By Email" link below the comment to be notified of follow up comments and replies.
2. Please "Do Not Spam" - Spam comments will be deleted immediately upon our review.
3. Please "Do Not Add Links" to the body of your comment as they will not be published.
4. Only "English" comments shall be approved.
5. If you have a problem check first the comments, maybe you will find the solution there.

Wat leuk dat je m'n blog bekijkt en lief dat je een reactie wilt achterlaten! Ik lees met veel plezier jouw mening of gedachte, en echt waar, dit maakt me heel happy :) So thank you!!